E-Flowers

Geranium: meer informatie

Geranium: dé must in uw tuin

Geraniums zijn planten waar je zeer weinig naar moet kijken, maar waar je toch snel en lang kleur in de tuin van krijgt. Daarnaast breiden ze zich gemakkelijk uit, zonder opdringerig te zijn voor andere planten.

Er bestaan verschillende soorten geraniums, maar de meeste doen niet moeilijk over hun standplaats: met een plekje in zon of halfschaduw in een frisse bodem zijn ze tevreden. Sommigen zijn goed voor in de rotstuin, anderen houden van de schaduw. Hiervoor kijkt u best eens op de identiteitskaart van elke geranium. De soort die er met kop en schouders uitsteekt is toch wel de geranium Rozanne. Dit is de meest en langst bloeiende variëteit (bloeit van mei tot de eerste vorst). Deze soort heeft helderblauwe bloemen en een wit hart, en wordt ong. 40 cm hoog.

Mix and match

Blauwe geraniums gaan mooi samen met vrouwenmantel (alchemilla mollis), puntwederik (lysimachia punctata), duizenblad (achillea millefolium) of een siergras. Bij rose geraniums passen salie, kattenkruid (nepeta, wat -zoals de naam al doet vermoeden- de katten aantrekt), klokjesbloem (campanula), rozen, roze zonnehoed (echinacea), zeeuws knoopje (astrantia), gebroken hartje (dicentra) en sedumsoorten. Natuurlijk is het ook aan te raden verschillende kleuren geraniums te combineren.

Wist je al?

  • dat de naam geranium dikwijls, onterecht, gegeven wordt aan de populaire potplant pelargonium? De échte geranium heet in het nederlands ooievaarsbek, en is een tuinplant.
  • de nederlandse benaming verwijst naar de snavelvormige vruchtjes waarmee het zaad van enkele soorten weggeslingerd?

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Enkele foto's

Geranium himalayense Baby Blue

Geranium himalayense Baby Blue

Geranium clarkei Kashmir Pink

Geranium clarkei Kashmir Pink